FÉNY és árnyék
2015. szeptember 07. írta: L. Alex mondom a magamét

FÉNY és árnyék

Nem lehet elmondani, nem lehet felkészülni, arra az érzésre, amikor az ember a dobogó legfelső fokán áll! Amikor felcsendül a himnusz, az ember beleborzong, lúdbőrös lesz az egész teste, könny szökik a szemébe és csak van…
…és belezuhan a semmibe, az elmúlt évek kemény munkája, a hajnali ébresztők, a diéták, az edző hangja, üvöltése, mind, mind, eltűnik!
…és csak állsz ott, legfelül, egyedül és markolod az aranyat, és már nem vehetik el tőled, meg van, megdolgoztál érte.
Hallod, ahogy a tömeg énekli a magyar himnuszt, és ez neked szól, csak neked! …és megint a könny, az orrfacsaró, és nagy levegő és mosolyogsz és vége és karok magasban több száz torok éljenez, tapsol…
images_1_6.jpg                           (illusztráció)

Aztán egyszer csak vége!

Ez nem az olimpia, vagy világbajnokság, de még csak nem is Európa bajnokság, az még messze van, ez csak egy kis siker, de mégis egy nagy lépés, a tiéd!

Ülsz az öltözőben a padon, már nyitva az öltözőszekrény, de valahogy nem akaródzik elmenni, csak újra, és újra átélni, bajnok vagy! …és megsimogatod a címert a mellkasodon, a nyakadban még ott az arany, behunyod a szemed és újra tombol a csarnok, újra szól a himnusz…
Takarítónő jön be, gonoszul zörög, menj már, miért vagy még itt és elindulsz, felkapod a táskád, nem öltözöl át, minek, ez a te napod, lássák, lássák, hogy bajnok vagy!

Könnyű léptekkel mész végig, a már szinte teljesen kihalt épületen, a biztonsági ember odabólint, hiszen bajnok vagy! Kicsit csípős az esti levegő, látszik már a lehelet és mész, mész a parkolóhoz, kezedben lóbálod a táskád, dobnád fel a hátadra, arcodon mosollyal, füledben a himnusz hangjaival…

-  Mi van cigány loptál magadnak egy melegítőt?

- Bazd meg, ez nem csak melegítőt, érmet is lopott, meg egy táskát! Mi van, abban van a szajré?

- Álljál már meg köcsög, hozzád beszélünk!

104375785.jpg
Foszlik az álom, múlik a varázs!Nem szeretlek Magyarország!


Ezt a nagyon rövid kis írást, egy cigány barátom tiszteletére ejtettem meg! Egy olyan barátom tiszteletére, aki munka mellett sportoló, edző, aki egy csodálatos világot épített fel magának!

Aki, ha kilép az edzőteremből és elhagyja a maga teremtette világát, akkor egy mocskos cigány!
Aki, ha elmegy a Keletihez, a rendőr menekültnek nézi és megkérdezi, honnan tud ilyen jól magyarul!
Aki, ha felvesz egy minőségi ruhát, vagy ékszert, hallja, hogy összesúgnak a háta mögött: - A kurva anyját, biztos lopta!

Pedig nem! Az én barátom dolgozik napi 8 órát, mint mindenki más, utána pedig edzést tart, mint senki más! Az én barátom az utolsó falat ételét is odaadná, ha kérném, de lehet, hogy kérnem se kellene, ha látná, éhezem!

Az én barátomnak egy bűne van Magyarországon!     Cigány!

…és ez az írás a válaszom Orbán Viktor Mihálynak, Magyarország miniszterelnökének mai kinyilatkozására, ahol a magyarországi cigányság helyzetét összekapcsolta a menekültekkel!

„Orbán a menekültkérdés értelmezésének közepén egyszer csak elővette a magyarországi cigányságot. Azt mondta, hogy az ország történelmi adottsága, hogy együtt él „néhány százezer romával”. A miniszterelnök szerint valaki valamikor eldöntötte, hogy ez így legyen. De – és Orbán szerint ez fontos – „Magyarország nem kéri, hogy osszuk szét Európában" a hazai cigányságot. Sőt, „amikor elindulnak Kanada felé, arra kérjük őket, hogy maradjanak", mondta. Ez a hasonlat annyiban nem újdonság, hogy a menekültekkel kapcsolatban már év elején mondta, hogy szerinte Magyarországnak nincs szüksége „bevándorlókra”, az ország "rejtett tartalékai" a romák.”
/Index/

A bejegyzés trackback címe:

https://alexanderplatz.blog.hu/api/trackback/id/tr727768412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frony 2015.09.07. 22:14:08

Tetszett a cikk - jó velős....mint minden írásod!
süti beállítások módosítása