TÁMOGATOM A DEMOKRATIKUS KEREKASZTALT
2015. január 17. írta: L. Alex mondom a magamét

TÁMOGATOM A DEMOKRATIKUS KEREKASZTALT

Dekázzunk!

Az utóbbi években annyi remek kezdeményezés futott zátonyra, annyi remek ember lett a karakter gyilkosságok áldozata, hogy nagyon sok demokrata, jóérzésű ember hite roppant meg, a Magyarországi demokráciában. Sokan elhagyták az országot, sokan visszavonultak saját csigaházukba, elfogytunk az Orbán diktatúra ellenes megmozdulásokról, mint tavasszal a hó.

Magam is kerestem annak a lehetőségét, hogy teljes szívvel, hittel, odaálljak egy mozgalom, egy szervezet mellé, melyiknek képviselői ugyan azt akarják mint én, egy valódi demokratikus jogállamot!

Megtapasztaltam, hogy hiába létezik egy közös cél, az Orbán kormány leváltása, nem tudunk szót érteni egymással, a szálkát keressük a másik szemében, miközben a saját gerendáinkat már észre sem vesszük.


Számomra Ferge Zsuzsa, Horváth András, Iványi Gábor és Lovas Zoltánolyan emblematikus személyek, akik mellé gondolkodás nélkül odaállok, mert mellettük a helyem. Nincs mit mérlegelnem, nincs mit fontolgatnom, hiszen az ő felhívásuk, akaratuk, talán az utolsó esély, hogy újra a józan ész legyen a mérvadó Magyarországon!

Az én véleményem csak egy, és nagyon kis súlya van, de kérek minden demokratikusan gondolkozó embert, hogy álljanak a DEKA mellé és támogassák! (katt. a képre)

1966826_1565782590301679_4497795664632802946_n.jpg
Azt szeretném, sőt akarom, hogy amikor ide eljutsz az olvasásban, tedd félre a pártszimpátiádat, mert ne egy párt, egy szervezet érdekében döntsél, hanem Magyarországra gondolj! 
Arra az országra gondolj, amilyenre Te is vágysz! 
Arra az országra gondolj, ahol szeretnél élni, ahol látni akarod a gyermekeidet, unokáidat felnőni!

Mi demokraták, akik hiszünk a köztársaság intézményében és elvetünk minden parancsuralmon alapuló rendszert, így az Orbán diktatúrát is, nyújtsunk végre egymásnak kezet! Mutassuk meg a politikusoknak, hogy mi a nép, mi a választok, mi igenis túl tudunk lépni a mindent átitató gyűlöleten, haragon.

Kérem minden barátomat, ismerősömet, olvasómat, hogy támogassa a DEKA eszmeiségét!

Felhívásukat ossza, nyomtassa ki, és juttassa el azoknak is, aki nem rendelkeznek internet elérhetőséggel!

Lang Alex

A bejegyzés trackback címe:

https://alexanderplatz.blog.hu/api/trackback/id/tr117083833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benkő Marika Anikó 2015.01.17. 22:50:35

Egyetértek veled Alex, és osztom is. Azt hiszem, ( több helyen írtam már) hogy most az ellenzéki pártoknak nem lesz választásuk. Le kell ülniük egymással, meg kell egyezniük a feladatok sorrendjében. Az elsődleges cél adott, az Orbán-kormány leváltása. Ha nem teszik, akkor "aláírásukkal" is hitelesítik, hogy nem igazi ellenzéki pártok, nem akarnak változást sem, nekik így is megfelel, mert megélhetési politikusok. Tudatosan szolgálnak a kormányban biodíszletként, segítenek Orbánnak, hogy külföld felé "demokratikus kormányzásról" beszélhessen. Ha ezt tennék, elveszítenék tagjaikat, támogatóikat, elfordulnának tőlük szimpatizánsaik is, mert hiteltelenné válnak. Minimálisra csökkenne az esélyük még arra is, hogy egy demokratikus választáson később a parlamentbe egyáltalán bekerülhessenek. Nem hinném, hogy ezt meg merik kockáztatni. Osztom a posztodat többfelé.

poldy 2015.01.17. 23:01:43

Valahogy így , kezdettől fogva szimpatikus ez a dolog, ami tényleg az utolsó esélyünk lehet! Osztom!

integrans 2015.01.17. 23:28:57

- A mostani helyzet valójában nem az ok, hanem a 25 éves szőnyeg alá söprések következménye.

Nem furcsa tévedés, és minden kétséget kizáróan képtelen helyzetfelismerési elvétés, hogy vannak, akik arról beszélnek maguk elé nézve még, hogy a rendszert kell megbuktatni, elzavarni, - miközben meg a rendszer megint 25 éve közjogilag érvénytelen... és "mindössze" egy kezdeti elnagyolás következtében fennálló államműhiba következtében. - Pedig lehet érzékelni, megérteni a különbséget, és azt a helyzetet is lehet világosan érteni, hogy érvénytelen rendszer ellen tüntetni, az is maga az érvénytelenség, a visszásság fönntartása - indokolhatatlanul és ellentmondásos módon érvényesnek. - Magyarul: ellentmondásban vannak mindazok, akik nem ismerik fel, hogy érvénytelenség esetén, az az ésszerű magatartás kizárólag, hogy kimondjuk, kinyilvánítjuk az érvénytelenséget.

Pláne, hogy az és annyi az orbitális és együttes műhiba, hogy kolosszálisan elhibázottan (szakmaiatlanságok, tudáshiányok, elnagyolások ) célszerűtlen szabályok/tanácsok, és önkéntelen tévedési módokon lett elvétve a korabeli rendszerváltás. És hát akár igénytelenül, vagy óvatlanul annyira benéztük a rendszerváltásnak mondott időszakot, hogy 25 éven át elfelejtettünk megegyezni a lényegi közös dolgokban, a nemzeti értékminimumokban, az együttélésünk alapvetéseiben, keretfeltételeiben, és így még magát a jogfundamentumot sem rögzítettük 'elmozdíthatatlanra. Ami azt jelenti, hogy meg sem alapoztuk magát a jogot, jogállamiságot jogszerűen,- a jogosan számon kérhető társadalmi szerződéskötéssel. -

Noha ilyen triviálisan joghiányosan és ennek következtében totálisan jogszerűtlenül, éppen hogy magának a jogszármaztatás pontosan meghatározott jogszakmai alapvetésének >>> cáfolhatatlan elvétéséről beszélhetünk elsőként!! <<< - Arról beszélhetünk jogszerűen – ok-okozatilag precízen alátámaszthatóan, hogy ez a negyedszázados abszurd közjoghiány és alkotmánytalan közállapot összességében maga a joghibák hibája! Ugyanis a jogalkalmazás jogához, értelemszerűen és tényszerűen élő jogviszonyokat, tehát érdemi szerződést, azaz megállapodást szükséges létesíteni! Merthogy minden társadalmi, gazdasági folyamat - ebből a közokiratilag igazolt - jognyilatkozat beleegyezésekkel létrejött és köz elismert, hatályos jogviszonyból következhet ki helytállóan. -

Tehát pontosan érthető, hogy a Közmegegyezés a tényszerű és jogszerű jogállamot létesítő alkotmányos szerződés! >>> Az államszervezet és a jogalanyok között. <<< Alkotmányosan szavatolva! És hajszálpontosan érthető okokból következően, mindez nem is lehet másképpen egy tényleges jogállamban, minthogy szerződési jogviszonyban kell lennünk ahhoz, hogy a reális jogviszonyokhoz és jogkövetéshez tartsa magát mindenki. És az is érthető, hogy mindezen jogkövető magatartás mindenkinek egyszerre egyéni és még az alkotmányos érdekében is áll. Vagyis kölcsönhatás érdekegybeesésünk van ab ovo – egyúttal, a természetes létalapvetéseink alapján is, egymásra vagyunk utalva!

- Az Árpád kori eleink tudatában lehetettek annak az alapvetésének, hogy szerződniük kell a magyaroknak egymással. Hogy egymás irányába – egymást tiszteletben tartó jogaik és kötelezettségeik keletkezzenek.

Azaz, a Közmegegyezés szükségessége magától is értetődő, miközben az is érthető ok-okozat, hogy a Közmegegyezés az alternatíva kiindulópontja, és még a Hazánk hírnevét is helyreállítjuk a világban.

Közmegegyezéssel előzhetőek meg a bajok! Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a Közmegegyezés a magyarság megmaradásának kulcstényezője!

Csak szólni kéne sokaknak, hogy értsék meg egyre többen és többen és még többen, hogy mi az abszolút közös előttünk álló feladatunk!

Vidd hírét az értelmes és jogszerű megoldásnak, sokat, sokfelé, sokaknak. Magadért, mindenkiért! www.facebook.com/events/307310152808180/

Maria Kaposi 2015.01.18. 06:56:28

azert nem lehet az elmult 25 evet osszemosni ezzel,ami most van. ebebn is meg ken egyezni,h vannak dolgok,amik nem sikerulnek,mert kisse bena,de joakaratu,aki probalja. es vannak,akik az orszag lerablaslat,sajat haverjaik koret tudjak scak tamogatni,mindenki mas elleneben. nem szeretem az elmult 25 evet,mert kishijjan foldonfutot csinalt eblolem,de akkor se lehet ezzel osszemosni.

Maria Kaposi 2015.01.18. 06:57:55

UI: tudok helyesen irni,csak koran van meg es a gepelesi hiba NEM helyesirasi hiba. ebben is latni kell a kulonbseget. koszonom.
süti beállítások módosítása