Menekülés Magyarországról - Escape from Hungary
2015. augusztus 06. írta: L. Alex mondom a magamét

Menekülés Magyarországról - Escape from Hungary

kitalált történet

Minden olyan gyorsan történt, hogy igazából felfogni sem lehetett még annak sem, aki figyelte a politikai eseményeket. Az egész talán 2014 végén kezdődött, amikor Németország és más fejlett nyugati országok úgy döntöttek, hogy jó lenne az Európai Unión belül egy belső Uniót létrehozni a gazdaságilag fejlett országokból. Igazából senki nem vette komolyan az akkori híreket, de 2016 őszén bejelentették, hogy mégis létrehozzák ezt a kis uniót a gazdaságilag fejlett országokból. Az Európai Unió fejletlenebb, illetve lecsúszó országai még ekkor sem vették igazán komolyan a történetet, az első rémület talán akkor futott végig sok európai ember fejében, amikor újra bevezették a határellenőrzést, többek között a magyar – osztrák határon is.
Az Orbán vezette Fidesz – KDNP kormány tiltakozott a diszkrimináció ellen és ellenlépésként eldöntötték, hogy kerítést emelnek a magyar – osztrák határra, ennek a hírnek a hatására a magyarok tömegesen kezdték elhagyni az országot. Az ellenlépés sem maradt el, mert a gazdaságilag fejlett Európai Uniós országok (a belső kör) pedig Magyarországgal szemben elsőként vezette be újra a vízum kényszert. Ez valamikor 2017 elején történt, és hirtelenjében visszazuhantunk a történelemben legalább 30 évet, de ha Magyarország lelki állapotát nézte az ember, akkor ez jóval több volt, legalább 200 év!
Tulajdonképpen ez volt az a pillanat, amikor családom minden tagja belátta, hogy értelmetlen itt maradni ebben a feudalista, jobbágytartó, dzsentri világban, ahol az iskolai tananyag lassan kimerült a mindennapi tornaórákban, énekórákban, és a KLIK által összeállított kormányt dicsőítő történelem és magyar órákból. 2017-re szinte már mindent államosított a Fidesz – KDNP kormány, amelyik cég pedig még elkerülte az államosítást, az biztos, hogy valamelyik hűséges vazulus kezében volt! Igazából senki nem értette, hogy miért lehet még mindig az Orbán vezette rezsim hatalmon, de az elszegényedő magyar nép egyre nagyobb csendben és alázattal figyelte, miképpen szűnik meg Magyarországon végérvényesen a demokrácia.

Eladtuk a házunkat, elment, amennyiért elment, minden ingóságunkat pénzé tettük és úgy döntöttünk, hogy irány nyugat! Eleve az útlevél és vízumigényléssel már nem is próbálkoztunk, mert tudtuk hírből, hogy szinte mindenkit elutasítanak, ezért a zöldhatárt céloztuk meg. Ebben az időszakban már újra virágzott az embercsempészet és az osztrák határ mentén valami elképesztő áron lehetett szobát, vagy csak egy ágyat is szerezni, az élelmiszer árak is az egekbe emelkedtek. Sikerült szállást szereznem a család részére én pedig elindultam, hogy találkozzam azzal az embercsempésszel, akit még Budapesten az egyik ismerősöm ajánlott.

Az ár végül is elfogadható lett, mert ötünket 1000 euróért vállalta, hogy átvisz a határon, úgy, hogy a legkevesebbet kelljen gyalogolni, ami most örömteli volt, mert ez a 2017-es tél meglepően hidegre és csapadékosra sikerült, így egyáltalán nem volt mindegy, hogy mennyit kell gyalogolni mínuszban és hóban, gyerekekkel.

Így történt, hogy valamikor 2017 februárjában családostul itt hagytuk Magyarországot! Lelkünkben végtelen nagy megkönnyebbüléssel vettük észre hajnalban az első német nyelvű feliratot, szinte még a gyaloglás is könnyebben ment, embercsempész ismerősünk is elköszönt tőlünk, mi pedig szinte szaladtunk, legalábbis lélekben az első osztrák településig!

Hajnalodott, mi pedig hamar ráébredtünk, hogy talán nem is volt olyan jó ötlet disszidálni. Az egy dolog volt, hogy két napig bezártak minket az osztrák határrendészet munkatársai valamilyen fogdafélébe, meg hogy mindenkitől ujjlenyomatot vettek, még a hatéves fiamtól is, de hogy azzal nyisson tört magyarsággal az egyik határőr tiszt, hogy mi a francnak jöttünk át, úgy is vissza leszünk toloncolva, ez mindennél rosszabbul esett. Egy közeli városba szállítottak át minket két nap után, ahol kiraktak egy pályaudvaron, kezünkbe nyomtak valamilyen német nyelvű papírokat, ahonnét csak a nevemet és tudtam leolvasni és pár osztrák városét. Sokkal okosabb nem voltam, ráadásul azt sem engedték meg az osztrák vasutasok, hogy megmelegedjünk a váróban, hanem kizavartak az állomás elé, várjuk ott a vonatot. Egyszerűen nem értettem ezt az elutasító hozzáállást és igyekeztem valahogy euróval bevásárolni magamat illetve a családot valamilyen meleg helyre, mert láttam, hogy kezd elhatalmasodni rajtuk a pánik és a félelem, ráadásul a kisfiamon látszott a legjobban, hogy a hideg és a bizonytalanság kikészíti. A sokadik próbálkozásomnál, az egyik osztrák vasutas rámutatott az állomás elé kipakolt plakátra, és rossz magyarsággal kijelentette, hogy ezért nem kellünk Ausztriába!
wenn_du_nach_osterreich_kommst.jpgHátborzongató volt szembesülni azzal, hogy a 2015-ben Magyarországon használt idegenellenes, gyűlöletre buzdító plakátszöveg itt köszön rám vissza németül, Ausztriában. Mondtam volna én, hogy senki munkáját nem akarom elvenni, de a vasutas csak legyintett. Mire befutott a vonat, már nem csak mi voltunk magyarok, legalább ötvenen összegyűltünk, az utolsó vagonhoz tereltek minket, felszállás után az ajtókat lezárták, így senkinek nem tudtunk szólni, hogy nincs fűtés, de legalább úton voltunk Bécs felé.

Mesélhetnék sok mindenről, arról, hogy milyen érzés volt Berlinben, amikor az ottani pályaudvaron szélsőjobbos fiatalok beleüvöltötték a gyerekeim pofájába, hogy „idegenek haza!”, vagy arról, hogyan próbáltak segíteni  nekünk szintén Berlinben, hogy minél könnyebben eljussunk Angliába. Félelmetes volt látni, hogy Magyarországról hogyan terjedt át Európára az egyszerű, zsigeri, gyűlölet politika. Látni azt, hogy milyen elutasító lett Európa, főleg a magyarokkal szemben. Megtapasztalni, hogy ugyanazt megkapjuk itt, az Európai országokban, amit mi megtettünk más menekültekkel Magyarországon! Ugyanazok a plakátok, ugyanaz a harag és elutasítás most, de ellenünk magyarok ellen, akik talán még vétkesek sem voltunk az Orbáni politikában, hiszen nem hallgattunk! Látni itt Németországban is azokat a plakátokat visszaköszönni, amit az Orbán kormány használt hangulatkeltésre, látszólagos politikai előnyök megszerzésére.
wenn_du_nach_deutschland_kommst.jpg

Ezeket a sorokat itt írom valahol Angliában, egy menekülttáborban, elmúlt a tél és arra várunk, hogy tovább engedjenek bennünket a tengerentúlra. Amikor kimegyek a menekült táborból vásárolni a családnak, vagy csak lesétálni a tengerpartra a gyerekekkel együtt, itt is beleütközünk az „orbáni” plakátokba.
if_you_come_to_england.jpg…és bár hiába mondtuk és mondjuk el mindenkinek, hogy mi senki munkáját nem akarjuk elvenni, és mi tiszteletben tartjuk más népek kultúráját és törvényeit, csak nevetnek rajtunk és legyintenek, magyarok!
Nem tudjuk, hogyan alakulnak az elkövetkező hetek és hónapok, egy dolgot biztosan tudunk, nem akarunk visszamenni Magyarországra, addig semmiképpen, amíg az Orbán rezsim uralkodik a magyar nép fölött!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexanderplatz.blog.hu/api/trackback/id/tr837685268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrééé 2015.08.06. 18:29:19

Hát, kedves Alex, korábban kellett volna felébredni...a dédapádnak! Miért nem tántorgott ki Amerikába a többi másfél millióval? Akkor most küldözgethetnéd nekünk, a szegény rokonoknak, a szeretetcsomagokat a napfényes Kaliforniából, a gyerekeid a Harvardra járnának, te meg Obama elnökkel vacsorázgatnál, mivel jelentősen hozzájárultál a választási kampányához...

Irén Kardos 2015.08.06. 22:06:56

Én minden sorát értem. Vajon hányan vagyunk?

KUHULIN 2015.08.07. 12:23:22

"Nem tudjuk, hogyan alakulnak az elkövetkező hetek és hónapok, egy dolgot biztosan tudunk, nem akarunk visszamenni Magyarországra, addig semmiképpen, amíg az Orbán rezsim uralkodik a magyar nép fölött!"
Sanyikám! Azt majd a magyarok eldöntik, hogy ki "uralkodjon felettük". "Aki elmegy legyen vidám"! :)

telkoe 2015.08.07. 12:42:36

@Irén Kardos: Kb annyian lehettek ahanyan a milliosra meghirdetett rendszervalto programokon szedelegnek. Soknak hiszitek magatokat, de nagyon kevesek vagytok.

Mérnork 2015.08.07. 13:20:58

"Hátborzongató volt szembesülni azzal, hogy a 2015-ben Magyarországon használt idegenellenes, gyűlöletre buzdító plakátszöveg itt köszön rám vissza németül, Ausztriában."
Halló jóember, ha nem tűnt volna fel az orbáni plakátkampány csak kullog a ny.-európai után.
De bizonygassátok minden nap, hogy a balfasz oldal legszívesebben egy nagy multikulti menekülttábort csinálna Mo.-ból, legalább minden értelmes ember láthatja, hogy bár orbán se egy aduász, de ti még a tökfilkó szintjét is alulról karcolgatjátok...

Andy73 2015.08.07. 13:21:46

Ha inkább laknál nyugaton egy menekülttáborban, mint itthon a saját házadban, akkor eléggé fura szerzet vagy. De senki nem tart vissza, nyugodtan menj, és a jó hír, hogy még csak menekülttáborba sem kell költöznöd, mivel magyarként teljes jogú uniós állampolgár vagy.
A rémálmod pedig valóban agyrém, aminek semmi realitása.
Gondolod, hogy a németek vámot szeretnének fizetni az itt gyártott Mercikért és Audikért?

Irén Kardos 2015.08.07. 13:33:28

@telkoe: Én azt kérdeztem, vajon hányan értjük? Ezek szerint Te nem érted?

telkoe 2015.08.07. 13:47:55

@Irén Kardos: Irenke draga, en ertem hogy erre itt sirva ossze kell borulnia a balos szekcionak es telepofaval rinyalni az patasorbanfasizmusrol. Magacskanak mar ugy latszik kicsit lassan megy megerteni, hogy erre mar legfoljebb csak a szetrohadt MSzMP utodpartjainak rendezvenyein boklaszo bamba elvtarsak az erto hallgatosag. De mivel a patasorban fasiszta vilagaban akkora elnyomas van, meg magacska is batran szep nagyra tatott arcocskaval rinyalhat arrol hogy itt micsoda fasiszta elnyomas van es mindjart kizarnak minket az EUbol.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.08.07. 14:57:58

@Andrééé: No ez az, nekem is ez jutott eszembe..A "zorbáni diktatúra, röhög a vakbelem". Aki ilyen hülyeséget ír gondoljon abba bele, hogy egy laza féldiktatúrában puskatussal vernék le a veséit a blogbejegyzéseiért..

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.07. 15:38:36

@Andy73:

Az EU azért nem fog szétesni, mert még a nyugat érdekeit szolgálja, ennyi az egész.

Andy73 2015.08.07. 17:23:44

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Igen, érdekes, hogy az ilyen Sanyikáknak éppen most szűnik meg végképp a demokrácia, pedig nekik már 2010-ben megszűnt, rögtön a választások másnapján. Azelőtt meg 1998-ban, amikor szintén a Fidesz nyert.
A legszomorúbb azonban, hogy nekik 1990-ben is megszűnt a demokrácia, az Antall-kormány idején, az első szabadon választott kormánynál, több mint 40 év után. Nekik a népi demokrácia volt az igazi demokrácia, a vasfügönnyel együtt, ami ellen most ágálnak.

Zár Balta 2015.08.07. 17:29:44

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Itt ugatsz megint rohadt bolgár hazaáruló geci ? Akadj fel a nató dróton , boruljon ki a beled és dögölj meg saját szarodban !

midnight coder 2015.08.07. 18:11:10

Nekem sokkal jobb történetem van:

2015: A postíró úgy dönt, hogy családostul kimegy a németekhez dolgozni, mert az ottani 4-5x-ös fizuk jobbak mint az itteniek valaha is lesznek. A távozás után kinn nem kap munkát a szakmájában, tányérmosogatással ugyan több a pénze mint itthon volt, de az ottani lakhatási körülmények mellett lényegesen szarabbul él. Öten élnek egy albérletben.
2020: Mostanra sikerült felszedni némi piacképes nyelvtudást, és végre el tud helyezkedni a szakmájában, persze a szamárlétra alján, elvégre egy kelet-európai jöttment ne akarjon már annyit keresni mint egy született német. A lakás amit bérelnek így is elég szerény, Berlin egy szegények lakta területén található. A szomszédok bevándorlók, az egyik oldalon egy afgán család, a másik oldalon egy néger. A család nem nagyon mer este hazamenni, de a postoló nyugtatgatja őket, hogy semmi baj nincs a más kultúrával.
2025: Az azonban neki is feltűnik, hogy egyre többen költöznek el a környékről, és egyre több a mohamedán és a néger. Aztán amikor egy napon hazafelé tart kéz a kézben a párjával, szembejön egy csapat fekete ruhás bevándorló, arabul kiáltoznak, fenyegetik őket. Az egyikük tört angolsággal elmakogja, hogy ez itt az ő területük, és hogy itt nem fog kéz a kézben sétálni a felesgével, akinek különben is túl rövid a szoknyája és nincs eltakarva a haja sem. Végül elszaladnak a tömeg elől, akik köveket dobálnak utánuk, egyik vállon is találja a feleségét.
Ekkor kezdik el kicsit követni a helyi politikai eseményeket. Azt látják, hogy vagy egy éve egyre-másra következzek be zavargások, a tüntetők akik jórész bevándorlók a határ teljes megnyitását követelték. A kormány engedett, és tömegesen megindult a bevándorlás. A mostani hírek viszont már különféle terrorista támadásokkal vannak tele. Napi szinten történnek atrocitások, az áldozatok ma már nem csak liberálisok, homoszexuálisok, de hétköznapi emberek.

A postíró megretten, de tartja magát, elvégre a multikulti szép dolog, és egy idő után ezek az emberek biztosan integrálódni fognak. Azonban a helyzet egyre inkább instabillá válik, a gazdaság mélyrepülésben, és emberünket is kirúgják a munkahelyéről. Aztán egy napon, amikor a lányát is megerőszakolja egy szép idegen, megszületik a döntés: innen tovább kell menni! Körbenéz a neten, másik országot keresve. De az EU összes fejlett tagországában hasonló a helyzet, az emberek tömegesen menekülnek. Kanada, az USA, Ausztrália bezárta kapuit az európai menekültek elől, csak a hiányszakmákban dolgozó egyedülálló fiatalokat fogadják, és hát postolónk sajna nem ilyen. Ahogy a menekültek többsége sem. Az egyetlen lehetséges menedék az a pár ország, ahol a vezetés nem fogadta be a menekülteket. Nem baj, hazamegyünk dönt a családfő. A hazajutás az iszlamisták által megszállt Európán keresztül szintén megérne egy történetet, de végül sok viszontagság árán elérik a határt. A táblán látható arab feliratot nem tudják elolvasni, de alatta kis betűkkel magyarul is oda van írva: üdvözöljuk a magyarországi iszlám államban. Innen tudta meg emberünk, hogy a 2022-es választáson végre győzött a balliberális oldal...
süti beállítások módosítása