HARRACH PÉTER (duli - fuli uraság)
2015. január 16. írta: L. Alex mondom a magamét

HARRACH PÉTER (duli - fuli uraság)

Visszajöttek és mohóbbak, mint valaha!

Itt állok fajtatiszta (valamikori X-es, osztályidegen) szülők gyermekeként, és csak kapkodom a fejem, mert a negyed részt polgári, negyed részt úri, negyed részt proli, negyed részt pedig sváb származásommal, egy kicsit meg vagyok keveredve.
 
dsc06169.jpg

(Szegény fiamat sajnálom, mert nála még lengyel és német felmenők is keveredtek, ahogy az asszonnyal összeraktuk a jövő reménységét.)

...de vissza a keveredéshez!

Harrach Péter (de számomra csak duli-fuli uraság), a kereszténység utolsó védőbástyája, ugye azt mondta, hogy van gyerek, aki divatból nem eszik reggelit, némelyik ebédet sem, van amelyik meg csak két naponta. Szóval, ha trendi, akkor vágjunk bele!

images18.jpg
A gyerek viszont nem akarja követni a divatot, mert azt mondja éhes!
Mondom a fiamnak, így nem leszünk jóban, Peti bácsi azt mondta ez a divat, akkor csend és nem eszel!
Szóval, mint a fenti példámból is látszik, a gyerekem se nem istenfélő, se nem Harrach félő, hanem éhes.
Miért írom ezt?

Próbáltam valamit találni erről az emberről, de mintha az élete csak 1990-ben kezdődött volna, ez pedig gyanús, sőt több mint gyanús!

Itt vannak ezek a juj, de keresztény vagyok emberkék, akiket üldöztek a komcsik. Harrach pubi 1947-ben született, és annyira üldözték, hogy egészen 1966-tól, 1973-ig, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanulhatott és kánonjogi végzettséget szerzett. Eleinte lelkipásztori kisegítő munkatársként több egyházközségben dolgozott. Slussz!

Ennyi, és ez a fickó, veszi a bátorságot ahhoz, hogy korlátozni akarja a sajtó és szólásszabadságot. Kérdem én miért is?

Közben persze keresgél az ember és mit talál? Jé, Harrach Péter – MSZMP-tag volt, hoppácska! Ilyenkor meg csak úgy gyűlni kezd az ember szájában a nyál, és szíve szerint tudna köpni egy nagyot!

letoltes_1.jpg
Orbán Viktor - gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Stumpf István - a Hazafias Népfront alelnöke, MSZMP-tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Martonyi János - MSZMP-tag
Járai Zsigmond - MSZMP-tag
Varga Mihály - KISZ-titkár
Matolcsy György - MSZMP-tag
Boros Imre - MSZMP-titkár
Mikola István - a Hazafias Népfront alelnöke

images_1__2.jpg

Harrach Péter - MSZMP-tag
Turi-Kovács Béla - MSZMP-tag
Fónagy János - MSZMP-tag
Deutsch Tamás - KISZ-titkár
Kövér László - KISZ-titkár, az MSZMP Társadalompolitikai Intézetének munkatársa
Kerényi Imre - MSZMP titkár
Hoffmann Rózsa - MSZMP-tag
Pozsgay Imre - az MSZMP KB és PB tagja
Szűrös Mátyás - MSZMP KB-titkár

Nézem, ezt a nem teljes listát és jut eszembe számtalannál, számtalanabb emlék! Amikor 1986 március 15-én megvertek, bevittek a Batthányi térről, letépték a kokárdámat, utána az esti Lánchídi csata, a vesszőfutás a kádár kolbászok között. Szamizdat terjesztés, Demokrata, Beszélő, amikor a Zenit fényképezőgépemből kihúzták a filmet, előhívva azt, jönnek az emlékek és csak jönnek és nézem újra a neveket, és forr bennem a düh!

letoltes_1_.jpg
Itt vannak újra hatalmon ezek a mocskok, sőt el sem mentek! Vártak, kivárták, hogy újból építhessék tovább a szocializmusukat. Itt vannak keresztényként, nemzetiként, újra beleszólva az életünkbe. Itt vannak a Ratkó Annák, a Münnich Ferencek, a Nyers Rezsők! Megint korlátozzák a jogainkat és nekünk újra utcára kell menni, mint régen!
letoltes_2__2.jpg

Tényleg azt, hittem valaha, hogy oroszt többé nem látok, aljas, nyerészkedő, féreg politikust többé nem hallok! Tévedtem, és itt vannak az egykori kiszolgálók is a Bayerek, a Bencsikek, Obersovszky Péterek, csak most nem munkásőr ruhában feszítenek, hanem kacagányban!

Igen "elvtársak" hát itt vagytok újra, és újra gyűlölitek a nyugatot, ami szerintetek újra hanyatlik, és újra a fő gonosz lett Amerika! Semmi nem változott, a szovjetet megint imádjuk, csak most orosznak hívjuk, de a csók az szabad! 

putyin_orban_csok_tessek_valasztani_valasztott_nepszavazast_paks_orosz_atomeromu_mutyi_szerzodes.jpg
Lang Alex




A bejegyzés trackback címe:

https://alexanderplatz.blog.hu/api/trackback/id/tr77079951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frony 2015.01.16. 17:43:57

Alex - minden szavaddal szívemből írtál!! Köszönöm !!

L. Alex mondom a magamét 2015.01.16. 17:51:30

@Frony: Én köszönöm, hogy elolvastál :-)
süti beállítások módosítása