Szervusz, Árpi bácsi!
2015. december 13. írta: L. Alex mondom a magamét

Szervusz, Árpi bácsi!

Bocs, hogy amikor a szertartás volt nem jöttem el, de túl sok olyan arc jelent meg akkor, akiket nem tartok demokratának, de még becsületes embernek sem. Tudod, megígértem neked akkor, hogy kijövök elköszönni, mert bár a Kossuthon is meglátogattalak, de úgy tartottam ildomosnak, hogy itt is megtiszteljelek. Nem tudom, hogy Te nézted-e ki magadnak ezt a helyet, vagy valaki más, de nem rossz. Veled szemben a budai hegyek, és ide, ahová fektettek, nincs valami nagy tömegnyomor. Ahogy elnézem a sírodat (képzeld, van rajta friss virág), leginkább a sárga rózsa dominál, ennek örülök. A fejfa mellé pedig egy kis mikulást is kaptál, erre is járt az öreg.
dscf7666.JPGPolitikában amúgy minden változatlan, vagy inkább rosszabb. Fidesz fiúk megvannak, jaj, képzeld el ma volt nekik kongresszusuk. El nem fogod hinni ki lett az új elnök! Talált, Orbán! Persze ott voltak azok is, akik itt a temetéseden VIP-es banda voltak, hát nem tudom mit szóltál hozzájuk, én miattuk nem jöttem ki.  Szóval úgy nézett ki a temetésed, mint amikor egy valahanyad rangú amerikai filmben a rendőrfőnököt búcsúztatja a maffia, kár volt beengedni őket!
goncz_temetese.jpgSzóval lassan itt a karácsony is, de semmilyen karácsonyi hangulatom nincs, pedig a gyerek várja. Szürke minden és nyomott, még a havat is ellopták, pedig azért az jó lenne, legalább szentestére. Tudod ide még feltámadni sem érdemes, mert arra is ráfognák, hogy valami libsi – komcsi szemfényvesztés.

Ja, a legjobb! A Köteles Kövér Laca, ma megint elrúgta a pöttyöst. Ez az Isten barma, szerintem a Semjénnel összefogva, vissza fogják hozni a Ratkó korszakot, arról beszélt ez a „jó ember”, hogy a nőknek az önmegvalósítás csúcsa a szülés…pfff, erre Te sem tudsz mit mondani.

Várjál, a Szíjjártó, az is nagyot domborított, az meg kitalálta, hogy Magyarország az bizony visszaüt. Orbán meg bejelentette, hogy maradnak még 30 évig.

…és ez csak egy nap a hétből, de mindennapra jut valami „jó”. Tudod Árpi bácsi, belefárad az ember, viszont itt a sírodon jól mutatna a forradalom lángja, ha már a Kossuthról ledózerolták. A temetésed után Imre bácsi gyújtotta meg a forradalom, emlékezés lángját, pedig Te is tudod, ezt nem így kellene
dscf7422.JPGNem vagyok az a temetőbe mászkálós fajta, de ha kibulizod, hogy legyen itt, legalább valami halványan, de örökké égő mécses, a köztársaság lángja, akkor lehet, hogy sűrűbben kijárnék hozzád beszélgetni. Még valami, hoztam egy meglepetést is!  Imre bácsitól elkértem azt a beszédet, amit nem mondhatott el a temetéseden, itt hagyom...

img003.jpg

img004.jpg

img005.jpg

img006.jpg



Viszlát, Árpi bácsi.

A bejegyzés trackback címe:

https://alexanderplatz.blog.hu/api/trackback/id/tr918169904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása