Dobjuk a gyerekünket az Unióba – morbidus Hungaricus
2015. szeptember 18. írta: L. Alex mondom a magamét

Dobjuk a gyerekünket az Unióba – morbidus Hungaricus

Elterjedt a magyar médiában a menekültekről, hogy állatok! Persze ez nem most terjedt el először, hála a magasságos mindenhatónak, vagyis Orbán Viktornak és az ő jól fizetett köpönyegforgató írástudó zsoldosainak.

Minap, amikor a Horgosi határátkelőnél „muszlim hordák” támadták meg a magyar földet és rendőreink szent könnygáz és vízágyú csatába keveredtek, a több mint terrorista gyanús, arcukat eltakaró menekültekkel, no, ekkor volt egy pont, amikor a menekültek „gyerekeket dobáltak át” a kerítésen!
12036635_1206246552725103_9205771852937595877_n.jpgEzt írta az újság!

Több sem kellett a fotel mélyéből informálódó magyar hazafiaknak és honleányoknak, egyből teleírták véleményükkel az összes létező fórumot, hogy ezek a „köcsög” arabok, mekkora állatok, ja és persze szemetelnek is!

Itt szeretném felhívni a határvidékért aggódó, illetve menekülteket gyűlölő, egyébként nem rasszista honpolgárok figyelmét, hogy erről írtam már jó pár hete, hogy ez meg fog történni, illetve bármikor megtörténhet, ha állni fog a kerítés!

Itt jön a miért, mert bár sokan nem gondolják, de tényleg van ok és okozat.

Amikor pár hete Szerbiából igyekeztem a menekülthelyzetről tudósítani, akkor beszélgettem menekültekkel a kerítésről, illetve arról, hogy mit fognak csinálni, ha állni fog a „fal”?

Szinte minden gyerekes szülő azt válaszolta, hogy a gyerekét megpróbálja átjuttatni, ha nem megy máshogy, átdobja a kerítésen!
41757.jpgSzülőként, apaként felszisszentem!

…és mi van akkor, ha megüti magát, ha eltörik keze, lába, mi lesz vele a szülei nélkül?

Erre egy végtelenül egyszerű választ kaptam: - Ő akkor már az Európai Unión belül van!

Mielőtt bárki ítélkezne, vegyük a fáradságot és kocogjunk át az érem másik oldalára!

Azok a szülők, akikkel én beszélgettem, szó szerint a pokolból jöttek, mentették magukkal a gyermekeiket, vállaltak főként miattuk és velük bármilyen nehézséget, megaláztatást, eljutottak az Európai Unió kapujáig.
zsohar_2015_08_08_054.jpgInnét forduljanak vissza? Vigyék vissza a gyermekeiket a pokolba? Amikor tudják, hogy itt legalább esélye lesz békében felnőni még akkor is, ha egyedül marad?
dscf6372.JPGNem tudom milyen szenvedésen kell átmennie annak, aki képes a gyerekéért ezt az áldozatot is meghozni, hogy neki talán már jobb lesz! Nem tudom, hogy én képes lennék-e rá?! Remélem, soha nem kell ilyen érzésekkel szembesülnöm, remélem, soha nem kell hasonlóképpen cselekednem!
apa_baba.jpgA pályaudvarokon, gyűjtőpontokon rengeteg menekült gyerekkel találkoztam. Velünk felnőttekkel ellentétben gyorsabban regenerálódnak, tanulnak, illeszkednek be bárhová.
dscf6333.JPGA gyerek képes bárhol gyerek lenni, nevetni, játszani, mosolyogni. Ők még bíznak bennünk felnőttekben, hogy megoldjuk az élet nagy kérdéseit.
dscf6331.JPGNem tudom elítélni és megérteni sem, de próbálom, azokat a szülőket, akik esetleg így döntenek! Most itt, a monitor mögött, biztonságban, irreálisnak tűnik ez a cselekedet, de amikor szerb vagy magyar oldalon beszélgettem menekültekkel, akik elvesztették már legalább egy gyermeküket és mutatták, ahogy lebombázták a házukat, ahogy lelőtték a fiukat, lányukat, nos, akkor nem tűnt annak!
masolat_kislany.jpgMielőtt állatot kiállatnál, gondolj bele abba, te nem válnál azzá, a gyermekedért? Mert én igen!

/ a fotók javarészt saját képek és Röszkén, illetve a Keletiben készültek /

A bejegyzés trackback címe:

https://alexanderplatz.blog.hu/api/trackback/id/tr617797554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TappancsNyuszi 2015.09.18. 11:11:28

Dehogynem, bármelyik pillanatban. A gyerekemért ölnék, meghalnék, bármikor. Apám fogalmazta ezt egyszer meg jól: mélyvízben feltolod, a felszín fölött tartod a gyereked, ha te bele is fulladsz. Azt hiszem, jelenleg ez a hasonlat helytálló.

Ktinka 35 2015.09.18. 12:47:14

Menekültek a Keletiben szeptember 1-én.

youtu.be/mpIX5MKP67g

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.09.18. 13:47:05

Ráadásul nem is dobták a gyerekeket, hanem átadták a kerítés fölött a rendőröknek, akik átvették:

gepnarancs.hu/2015/09/orbanek-hazudtak-nem-voltak-atdobalt-gyerekek/

De persze ezzel a sztorival nm lehetne hergelni a népet...

roczky 2015.09.18. 16:55:40

Azok, akik most ítélkeznek, jó lenne ha csak egy napot Szíriában az ágyúzás alatt lévő városokban élne, talán megértené, hogy miért is indultak el kisgyerekekkel a családok. Életüket lehet, hogy most nem tudják megmenteni, de talán az átadott kisgyermeknek itt Európában jobb élete lesz. Az áldozat, amit tettek gyermekükért leírhatatlan.

József Király 2015.09.20. 10:38:11

Uramisten! Nagy kavar van itt a fejekben! 1.) Magyarország NEM határos sem Szíriával, sem Afganisztánnal sem..., Ezek az emberek biztonságos országból jönnek, Szerbiából, Horvátországból stb. 2.) Azért pakolják át a gyerekeket, mert abban reménykednek, hogy a gyerek után beengedik a szüleit is, 3.) Nem azzal van a baj, hogy jönni akarnak, hanem azzal, hogy ellenőrizetlenül, regisztrálatlanul akarnak jönni, ILLEGÁLISAN. Miért nem regisztráltatják magukat? tényleg nem érzitek mekkora a biztonsági, egészségügyi stb. kockázata annak, ha ekkora tömegek jönnek be az országba, az unióba minden kontroll nélkül? Aki valóban menekült, akinek valóban veszélyben az élete, azt beengedik a hatóságok, de terroristáknak, bűnözőknek, olyanoknak, akik fittyet hánynak a törvényeinkre itt nincs helyük! Ha valaki be akar feküdni az ágyadba, mert neki az jobban tetsszik, mint az övé, akkor beengeded? ! Oltári nagy demagógia áldozatai vagytok és nem gondolkodtok! Nem kedvelem a jelenleg regnáló kormányt, de a 'menekült' kérdésben abszolut korrekt és tisztességes módon igyekeznek eljárni, nem a kormányzati intézkedések az inkorrektek és tisztességtelenek, attól, aki a 'vendégem' akar lenni, aki azt akarja, hogy jóindulattal viseltessek iránta, minimálisan elvárható a jogkövető, erőszakmentes magatratás!

GHeni 2015.10.14. 02:06:33

@József Király: Valami kavar a te fejedben is akad. Igen regisztrálniuk kellene. De 1. mi történt azokkal akiket regisztráltak? Kiutasították őket, és jó néhányuk börtönbe került. 2. Hány embert volt képes a magyar hatóság regisztrálni naponta? Kb 100-at miközben naponta 1-2000 érkezett a határra. Mikor is került volna sor mondjuk a 3. napon érkezőre? Vagyis várjon csak türelmesen a sorára, kb 1 hónapot. De a 10 napon érkező már 3 hónapot. És addig? 3. Pontosan milyen ellátás volt Röszkén? Gyakorlatilag semmilyen. Nem volt víz, áram, nem volt szemétszállítás fürdési, mosási, főzési, lehetőség. Ugyan menj már ki a pusztába családdal együtt annyi cuccal ami a hátizsákodba elfér, és tölts el ott 3 hónapot türelmesen. El tudod te képzelni egy nőnek ez milyen lehet? 4. Pontosan hány menekültet engedtek be a hatóságok? kb nullát. 5. ha igaz amiket leírsz, akkor hogy lehet az, hogy most vonatokkal mehetnek Zákányból Hegyeshalomra? Már nem kell megvédeni Európát? És ha most mehetnek, akkor miért volt szükség a Röszkei eseményekre? Miért kellett több milliárdért kerítést építeni? Mire volt jó ez az egész? Azt hitték, majd jól beijednek ezek az emberek és visszafordulnak? Beszéltél akár egyel is? Vajon te mit tennél, ha éjjel rád törik az ajtót, hogy a 8 éves fiadat elvigyék katonai kiképzésre? Ha nem engeded, akkor agyonlőnek? Ezek az emberek a terrorizmus legnagyobb ellenségei. Ha megtudnák akár egyről is aki közöttük jár kel, hogy ISIS-es ők maguk lincselnék meg. Egyébként a terroristák hülyék lennének gyalogolni több ezer km-t. Ha jönni akarnak szereznek hamis útlevelet, és jönnek repülőn öltönyben. Oltári nagy demagógia áldozata vagy, ha azt hiszed, hogy ezelnek az embereknek a többsége nem akar jogkövető módon viselkedni. De ha ezzel a saját magát teszi tönkre, akkor senki (még te sem) fog jogkövető módon viselkedni. És ez alól a magyar nép sem kivétel. Ott ahol általánosan elfogadott dolog, az adócsalás, a számla nélküli vásárlás elkerülendő az Áfa befizetést, ahol nem szégyen a buszon vonaton a bliccelés, az illegális film, szoftver, zene letöltés, ott ne prédikáljunk jogkövető magatartásról. Az erőszakmentességről szintúgy ne prédikáljunk ott, ahol bakancs-brigádosok járnak kelnek az utcán. Minden tiszteletem a magyar rendfenntartó erőké, hogy sikerült nekik ezt a képtelen helyzetet kezelni nagyobb konfliktus nélkül. Jobb lett volna ha már az elején a szakemberekre bízzák a probléma megoldásának kidolgozását, és nem politikai célokra használják fel az eseményeket. És ez vonatkozik mind a jobb mind a bal oldalra. A kormány már az év elején értesült a várható menekülttömegről. Mégsem tudott vagy akart semmi épeszű megoldással előállni. Ha az akarat hiányzott az aljasság, ha a képesség akkor pedig alkalmatlanok a munkájukra. Üzleti életben úgy kirúgják az ilyen vezetőket mint a huzat. Mindenkinek ajánlom kitölteni az alábbi tesztet: privatbankar.hu/makro/beloled-milyen-menekult-lenne-12-kerdes-es-sok-valasz-285695.

Layli 2015.11.26. 19:47:18

@József Király: Végre egy józan, racionális ész és nem idióta, érzelemvezérelt csúsztatásokkal terhelt nyivákolás. Valóban ezért dobják át a gyerekeket. És igen, DOBJÁK, ellentétben egy fenti commentelő állításával, aki szerint "nem is volt árdobálás" . De volt! Olyan mértékű, hogy 2 gyerek koponyasérülést szenvedett és kórházba került. Ezt követően néhány érzelmes rendőr valóban , inkább elvette a kerítés fölött vagy a réseken áttuszkolandó gyereket. Ha a gyerek átjut, és a lelkis rendőr elveszi és átadja a gyermekvédelemnek, a szülő a regisztráció során már ajvékolhatja, hogy az ő gyereke már az országban (Unioban) van. És mit kell ekkor tennünk? Családösszevonás címén az egész pereputtyot be kell engedni! Lehet, hogy ők eljöttek idáig, lehet, hogy náluk háború van, lehet, hogy gyerekeiket mentenék, de mi meg a saját gyerekeink jövőjét és földjét mentjük, bármi áron! A Ha azt akarjuk, hogy ne változzon meg ez a kontinens drasztikusan,( antropológiai, kulturális , vallási , etnikai , gazdasági téren) akkor a 24. órában vagyunk ennek megállítására!Egyébként pedig mi a fenének kell többezer kilométerre jönni a migránsoknak, amikor számos Szíriával határos ország már biztonságos övezet. Nem a háború elől menekülnek idáig, hanem az UNIO belseje felé igyekeznek, jóléti államokba. Ha egy úgynevezett menekült háborús övezetből jön, csak a legelső biztonságos országig számít menekültnek. Ha onnan tovább megy, akkor már gazdasági migráns vagy illegális bevándorló. Nem viccből találták ki, hogy az első biztonságos országban köteles regisztrálni és ott kivárni a döntést, hogy beengedi valamely választott ország vagy nem! ( ahogy a magyarok 1925-ben, vagy 1956-ban) A görög bevándorlókat, Beloiannisz alapítóit pedig nem lehet összemosni a jelenlegi bevándorlással. A görögök erről a kontitensről, nem is olyan messziről érkeztek, és kultúrájuk , társadalmi berendezkedésük nem áll fényévekre a miénktől, valamint nem is napi 60-110 ezren érkeztek. Ja, és még mielőtt valaki okoskodna, az infóim , tapasztalataim nem másodkézből valók!

Layli 2015.11.26. 19:48:06

@József Király: Végre egy józan, racionális ész és nem idióta, érzelemvezérelt csúsztatásokkal terhelt nyivákolás. Valóban ezért dobják át a gyerekeket. És igen, DOBJÁK, ellentétben egy fenti commentelő állításával, aki szerint "nem is volt árdobálás" . De volt! Olyan mértékű, hogy 2 gyerek koponyasérülést szenvedett és kórházba került. Ezt követően néhány érzelmes rendőr valóban , inkább elvette a kerítés fölött vagy a réseken áttuszkolandó gyereket. Ha a gyerek átjut, és a lelkis rendőr elveszi és átadja a gyermekvédelemnek, a szülő a regisztráció során már ajvékolhatja, hogy az ő gyereke már az országban (Unioban) van. És mit kell ekkor tennünk? Családösszevonás címén az egész pereputtyot be kell engedni! Lehet, hogy ők eljöttek idáig, lehet, hogy náluk háború van, lehet, hogy gyerekeiket mentenék, de mi meg a saját gyerekeink jövőjét és földjét mentjük, bármi áron! A Ha azt akarjuk, hogy ne változzon meg ez a kontinens drasztikusan,( antropológiai, kulturális , vallási , etnikai , gazdasági téren) akkor a 24. órában vagyunk ennek megállítására!Egyébként pedig mi a fenének kell többezer kilométerre jönni a migránsoknak, amikor számos Szíriával határos ország már biztonságos övezet. Nem a háború elől menekülnek idáig, hanem az UNIO belseje felé igyekeznek, jóléti államokba. Ha egy úgynevezett menekült háborús övezetből jön, csak a legelső biztonságos országig számít menekültnek. Ha onnan tovább megy, akkor már gazdasági migráns vagy illegális bevándorló. Nem viccből találták ki, hogy az első biztonságos országban köteles regisztrálni és ott kivárni a döntést, hogy beengedi valamely választott ország vagy nem! ( ahogy a magyarok 1925-ben, vagy 1956-ban) A görög bevándorlókat, Beloiannisz alapítóit pedig nem lehet összemosni a jelenlegi bevándorlással. A görögök erről a kontitensről, nem is olyan messziről érkeztek, és kultúrájuk , társadalmi berendezkedésük nem áll fényévekre a miénktől, valamint nem is napi 60-110 ezren érkeztek. Ja, és még mielőtt valaki okoskodna, az infóim , tapasztalataim nem másodkézből valók!

Layli 2015.11.26. 20:03:58

@GHeni: Nem ne várjon. Ne is próbáljon belépni. Nem napi 2000 fő jön. Napi 180 ezer! Egyébként pedig vigye az UNIO a pénzét (ami nem is elég az intézmények és az adminisztárció fenntartására, és ellátásra) de köszönjük mi ezt nem vállaljuk. Egyébként a többség valóban a bevándorlás ellen szavaz. És mielőtt megkérdeznéd, én mit tennék, ha itt háború lenne, válaszolok. Ausztriáig, vagy az oroszokig futnék. Mert ott már biztonságos és csak odáig vagyok jogosult a menekült státuszra. ha pedig nem fogadnak be, akkor próbálok tovább menni, d e tudomásul veszem, hogy egyetlen rozság sem köteles befogadni senkit! A vonatokkal kapcsolatban pedig látszik, hogy nem vagy tájékozott. Nézz utána, miért tartottuk őket vissza és miért engedtük utána elmenni innen. Az, hogy az ő hazájukban mi van, nem ami problémánk, de az ami ITT történik igen! A köztük lévő terroristákról is a liberális ( egyébként én is inkább vagyok liberális ebállítódású, d e azért nem hülye) sajtóból informálódsz? Néhány gyilkost szívesen mutogatnék neked, lehet ők lennének azok akik rád törnék az ajtót, miközben te egy másik országért és népéért aggódsz.

GHeni 2015.11.30. 02:47:25

Napi 180 000 az havonta 5,4 millió, vagyis 4 hónap alatt kiürült volna teljes Szíria?Bocsásson meg de ez nevetséges. Én nem tudom honnan tájékozódik, de még a legpesszimistább német szélsőjobboldali médiában is összesen 5 millió migránssal riogatják a népeket, amit mindenki erős túlzásnak ítél.
A német kormány hivatalos nyilatkozata:
"Németországba az idén 800 ezer menedékkérő érkezhet a szövetségi kormány előrejelzése szerint. Ez a tavalyinak a négyszerese, és német becslések szerint az Európai Unióba érkező menedékkérők 40 százaléka."
Aki tud számolni annak egyszerű kb 2 millió az idei menekültek száma. Vagyis havonta érkeztek annyian, amit ön naponta gondol. Jó kis csúsztatás a szám stimmel, csak az időszak nem.
Valójában bárhol jogosult menekült státuszra a nemzetközi jog szerint. Nem csak a szomszédos országban. Sőt tartalmaz olyan kitételt is az egyezmény, hogy ha rokona él valahol, akkor beadhatja ott a menedékkérelmét, ahol a rokona él, és önt befogadja.
A köztük lévő terrorista, ahogy az kiderült hamis útlevéllel teljesen legálisan érkezett, és regisztrált is. Jöhetett volna nyugodtan turistabusszal is, vagy repülővel. Szépen beengedte volna a határőrség. Hogy miért jött a menekültekkel? Pontosan azért, hogy a menekültek ellen hangolja az őket befogadni szándékozó országok lakosságát. El is érte a célját. Mert oly sokan a félelmeiktől már gondolkodni is elfelejtettek. Sőt sutba dobják minden etikai és írott törvényüket. "az európai jogrend és az európai államok jogrendszereinek alapja az emberi méltóság feltétlen tisztelete; a kollektív bűnösség doktrínája összeegyeztethetetlen az emberi méltósággal, ellentmond minden ma ismert emberi jogi dokumentumnak, és mindennek, amit ma demokratikus értéknek nevezünk." Márpedig megítélni egy 2 milliós tömeget a tömegben érkező pár 10 ember bűnei alapján az bizony kimeríti a kollektív bűnösség elvét.
Én nem egy másik ország népéért aggódom. Sokkal aggasztóbbnak találom a saját országom népe között elharapódzott félelmeket. A megalapozatlan ismeretlen veszélytől való félelem tud igazán csak emberi mivoltából kiforgatni valakit. Ezek az emberek lesznek majd azok, akik új koncentrációs táborokat építenek és odaállnak géppuskával az őrtoronyba. Ezek az emberek lesznek majd azok, akik hisznek egy demagóg vezetőnek, aki a félelmeiket felnagyítva a saját hatalmi céljainak elérésére kihasználja majd őket. És ezek az emberek lesznek azok, akik a történelem mérlegén megmérettetnek és könnyűnek találtatnak. Vagy esetleg háborús bűnökért állnak majd a vádlottak padján. Hetven év telt el a második világháború óta, és ma kiket övez tisztelet? Akik meg akarták óvni a kultúrájukat egy másiktól és ezért kiírtották őket? Vagy azon keveseket, akik felléptek ellene és életeket mentettek? Akkor zsidónak nevezték ma muszlimnak de a képlet ugyanaz. Vallási háborúk évszázadokon át voltak, de valahogy egyikre sem vagyunk büszkék. Nem vagyunk büszkék az írországi eseményekre sem. "1972. január 30-án - amit azóta "véres vasárnapként" említenek - a brit katonák az internálás ellen tüntető tömegbe lőttek, és 13 embert megöltek. Ez az esemény mindennél jobban hozzájárult ahhoz, hogy az IRA terrorista szervezetté váljon." A történelem számos példát állít elénk, de úgy tűnik mi nem és nem akarunk okulni belőle. Így aztán az újra megismétlődik. És ha valaki nem csak 1-2 napig lát előre, hanem tovább gondolja az eseményeket, akkor beláthatja, hogy nem a szírekért kell itt aggódni.
süti beállítások módosítása