Soha nem írtam levelet a Télapónak, most pótolom
2015. november 26. írta: L. Alex mondom a magamét

Soha nem írtam levelet a Télapónak, most pótolom

Szervusz, Télapó!

Tudod kedves Télapó, hülye dolog ez, hogy 47 évesen levelet írok neked, de hátha…

250 db mikulás csomagra lenne szükség Boldogkőújfalura.
8576434-15552018-thumbnail.jpg
Biztos vagyok benne, hogy ez így mellbeverő számodra, de van Magyarországon több település, ami nincs rajta a térképeden, ez is egy ilyen falu, pedig itt is „minden gyerek várva vár, kedves öreg télapó”. Az a baj tudod, hogy itt sok gyereknek még csizmája sincs, persze ha cinikus akarok lenni, akkor miért is kellene nekik, hiszen hó sincs, tél sincs, akkor meg minek a mikulás csomag?
1797480_1617123605205400_3834007453178034385_n.jpgEnnek ellenére várnak, évről, évre, de te csak nem jössz, ők pedig elfelejtenek hinni benned és idővel leszoknak arról, hogy higgyenek bármiféle csodában. Megkeseredett, csalódott kis lurkók lesznek, tele haraggal a világ felé, rólad pedig úgy fognak beszélni, hogy a télapó az baromság, ezt meg ugye csak nem akarod!

Gondold csak el Télapó, hogy mekkora csoda lennél, ha megjelennél a faluban és a gyerekeknek osztanál a csomagot, esetleg még a virgácsot is. Saját szemeddel láthatnád, hogy itt is várnak rád gyerekek, itt is egy álom vagy, akire lélekben egész évben vágynak.
images_1_7.jpgA fényképeken a falu pár lakója, akik bevállalták, hogy cigánynak születnek Magyarországra, annak is a legszegényebb részébe. Ez ma, ebben az országban, nem a legkönnyebb vállalkozás, talán a GPS is, ami a szánkódban van, ezért törölte őket.
12140554_1617126308538463_8720962054741072681_n.jpgVárnak téged télapó és igen, tudom, nem lehet mindenkinek segíteni. Nem lehet neked sem mindenkihez eljutni, értem én. Értem én azt is, amikor azt mondják, hogy vannak ezeknek a gyerekeknek szüleik, meg nem kellene kocsmába járni, meg dohányozni és ismerem jól az ezernyi kifogást, hogy miért nem kell segíteni!
letoltes_8.jpgTudod, erre meg csak azt tudom írni kedves Télapó, hogy én csak a gyerekeket nézem, gyerekeket, akik nem kérték, hogy ide szülessenek, nem kérték a szegénységet, a bőrszint, kapták! Azt szeretném végre olvasni, hogy miért lehet és kell segíteni! Megígérem, hogy azt is megírom, ha elmész és boldoggá teszed ezeket a gyerekeket!

Te most csodát tehetnél, valódi csodát!

Köszönöm, hogy elolvastad a levelem.

ps: Mivel minden levélen van utóirat.

Amennyiben segíteni szeretnél, adok nevet és elérhetőséget. Pénzt pedig ne küldjél, azon vegyél inkább mikulás csomagot.

Boldogkőújfalui Cigányokért Egyesület
Korotkiné Gulyás Szabina
Cím: 3884. 
Boldogkőújfalu, Rákóczi F. utca 10.
E-mail: szabin76@citromail.hu
Telefon: 70/343 - 8462

A bejegyzés trackback címe:

https://alexanderplatz.blog.hu/api/trackback/id/tr458115808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yPress 2015.11.29. 12:57:13

Deviszontország. :(

Sajnálom, jónéhány kommentből ez jutott eszembe.
Mert ha van egy esemény (viszonylag bármi sanyarú sorsú gyerektől a politikán át a nemi erőszak áldozatáig) akkor valahogy mindig sokan rámozdulnak, hogy jó jó, deviszont... és aztán egy szép (vagy kevésbé szép) csúsztatással nem azt indokolják meg, hogy ők miért nem tesznek semmit, hanem igyekeznek kihozni azt, hogy az áldozat miben hibás, és eljutni oda hogy tulajdonképpen ő a hibás, ezért a leghelyesebben az cselekszik, aki nem tesz semmit.

Pedig hozzászólni, tenni valamit nem muszáj. Akár csöndben le is lehetne hajtani a fejet - de nem. Ők büszkén deviszontoznak a fotelből... :(

Palya Szilvia 2015.11.29. 21:16:53

Na kérem! A hozzászólásokban tisztán tükröződik az, hogy mitől tart ott ez az ország, ahol...ahelyett, hogy azt nézné mindenki, hogy hogyan tudna segíteni, azonnal azon agyalnak, hogy mibe lehet belekötni, milyen kifogást lehet találni, hogy ne kelljen segíteni. Hogyan lehet belekötni abba, aki önzetlenül segíteni próbál másokon, hogyan lehet őt is visszahúzni, nehogy már kilógjon a sorból. Tisztelet a kivételnek persze. Ezek a megmondó, látatlanban okoskodó emberek igenis mélyen szégyelljék magukat!!
süti beállítások módosítása